چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۹
۰ نفر

هیأت دولت با هدف مدیریت مصرف برق در تابستان، به استانداران ۹ استان هرمزگان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، یزد، ایلام و سمنان که دمای همه یا برخی از شهرهای زیر مجموعه آنها بالاتر از ۴۵ درجه است، اختیار داد که ساعات کار فعالیت دستگاه‌های اجرایی را تغییر دهند.

به موجب اين تصميم، اين استانداران اختيار يافتند بنا بر تشخيص شركت‌هاي توزيع نيروي برق، ساعات شروع و پايان كار ادارات و دستگاه‌هاي اجرايي در شهرهاي گرم را به ساعت 6:30 صبح تا 13:30 تغيير دهند. پيش از اين توانير از دولت درخواست كرده بود كه ادارات و نهادهاي دولتي را به مديريت مصرف برق و۱۰ درصد صرفه‌جويي برق موظف كند. همچنين چندي پيش نيز دفتر مديريت مصرف توانير از مذاكره با استانداران مناطق گرمسير براي تغيير ساعت‌كاري دستگاه‌هاي دولتي در فصل گرما و موافقت استانداران خوزستان، ايلام، قم، بوشهر و كرمان با اين پيشنهاد خبر داده بود.

هيأت وزيران كليه وزارتخانه‌ها، مؤسسات و شركت‌هاي دولتي، بانك‌ها، شهرداري‌ها و ساير نهادهاي عمومي غيردولتي و بنگاه‌هاي توليدي را نيز مكلف كرد نسبت به توليد برق با استفاده از مولدهاي اضطراري خود در ساعات ۱۲ الي ۱۶ در ماه‌هاي تير و مرداد اقدام كنند. اين دستگاه‌ها همچنين موظف هستند با مديريت مصرف برق، مصرف خود را حداقل ۱۰ درصد نسبت به‌مدت مشابه در سال قبل كاهش دهند و ضمن تنظيم دماي محيط كار تا دماي حداقل ۲۵ درجه سانتي‌گراد، سيستم‌هاي سرمايشي و روشنايي را نيز پس از پايان وقت اداري از مدار خارج كنند.

  • عبور از خاموشي با صرفه‌جويي 10تا 15درصدي

مصرف برق از ابتداي سال‌جاري تاكنون 8.6درصد رشد داشته و اين افزايش در زمان پيك امسال نسبت به سال گذشته به 9.3درصد رسيده است. آرش كردي، مديرعامل توانير رشد 9.3درصدي برق را نگران‌كننده توصيف كرده و شرط عبور بدون خاموشي از پيك تابستان را منوط به صرفه‌جويي۱۰ تا ۱۵ درصدي مردم دانسته است.

در اين ميان سؤالي كه مطرح مي‌شود اين است كه آيا تغيير ساعات كار ادارات و دستگاه‌هاي اجرايي مي‌تواند منجر به كاهش مصرف برق شود؟ در حقيقت تجربه‌هاي تغيير ساعت در سال‌هاي اخير در چند استان ازجمله بوشهر و خوزستان تجربه شده و مسئولان مدعي هستند كه منجر به صرفه جويي شده است اما بازتاب نظرات مردم اين استان‌ها در رسانه‌ها نشان مي‌دهد صرف تغيير ساعت كار، چندان تاثيري بر ميزان مصرف برق ندارد اما مي‌تواند بخشي ازمصرف برق را از ساعات پيك (11تا 16) به ساعات غيرپيك منتقل و از خاموشي در ساعات پيك جلوگيري كند.

از ديگر سو يكي از نقدهاي مردم به طرح تغيير ساعات كار دستگاه‌هاي اجرايي، عدم‌همخواني اين مسئله با ساعت فعاليت ناوگان حمل‌ونقل است چراكه كاركنان اين دستگاه‌ها اكنون بايد يك ساعت زودتر در محل كار حاضر شوند و چنانچه ناوگان حمل‌ونقل طبق روال قبلي فعاليت خود را آغاز كند، يقينا با مشكل مواجه خواهند شد.

کد خبر 374500

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha